Den här undersidan är till för att guida och förbereda dig inför fotografering. Fotografering har och kommer alltid att förändras, men endast i teknologin. Skönheten, konceptet, ämnena, effekterna och kanske det viktigaste; attityden alla fortfarande detsamma.
Ha rätt attityd
För att du ska kunna göra någon form av fotografering, så behöver du ha tålamod och vara väldigt kreativ. Utan tålamod så kommer du inte att kunna få en perfekta bilden och utan kreativitet så kommer du aldrig att kunna få den perfekta bilden heller. Kön, religion och kultur har väldigt lite med att göra eller ingen effekt alls på de slutgiltiga resultaten av bilder.
Förstå filosofin bakom fotografi som en konstform
Innan vi fortsätter, så är det väldigt viktigt för vem som helst att förstå grundidén och konceptet bakom fotografi. Fotografering är inte endast ett ämne, det är en konst som inte har några gränser. Kameran är ett verktyg som du kan fånga skönheten av naturen med som tar med allting som du kan se. Fotografering finns inom oss, inte i kameran. Foton fångar ögonblick och det är fotografen som ger bilden värde.
Läs en bok
Genom att läs en guide eller en bok om fotografering så kommer det att förbättra din förståelse om fotografi och hjälpa dig väldigt mycket med ditt arbete. Att läsa en bok för riktlinjer krävs för ALLA, och dess fördelar kan endast bli sedda efter att du har gjort det. Det här är ett väldigt bra och praktiskt sätt att göra fotografering mer fördelaktigt och tillåta mer användning av din kreativitet.
Bestäm vad för slags fotografering du är intresserad av
Det är bättre att bestämma vilket fält inom fotografering som du ska syssla med i för väg. Exempel på fält inom fotografering är landskap som inkluderar natur och liv inom naturen vilket kan resultera i foton med djur och sättet de lever på.
Skaffa en kamera
Det första steget för att börja med fotografering är att välja en kamera, som är det viktigaste verktyget inom fotografering, efter självaste fotografen. En vanlig digital kompaktkamera är bäst för nybörjare eftersom de har lättare inställningar än vad systemkameror har. Deras skötsel och pris är dessutom billigare vad systemkameror är. Enkla digitalkameror tillåter även fotografen att gå lös på sin kreativitet. Men kameror är väldigt olika och tänk på att de alla har specifika fördelar. Försök att hitta en kamera som passar just för dig, och det du behöver för att få de bästa bilderna. Köp till exempel inte en kamera som har en långsam slutare när du ska fota till exempel sport eller lekande barn.
Budget
Tänk noga över vilket budget du har och vilka tillbehör du behöver innan du köper en kamera. Kameran ska vara värt priset du lägger på den. Den borde även ha de tillbehör som behövs för det fält du tänkt dig inom fotografering. Normala kameror är perfekta för landskap medan det finns speciella kameror för extremt klimat och väder i vilket fall normala kameror inte skulle vara effektiva.
Förbered dig själv
Innan du ger dig ut i fotografins värld, så behöver du några saker. Den första saken du borde göra är att skriva ner och bestämma när och var du kommer att fotografera. Det här viktigt för det är inte rekommenderat att du spenderar tid med din kamera när du egentligen ska vara i ett möte, så länge du inte arbetar som fotograf, istället för en hobby. Under de här stunderna, när du planerar att endast fotografera, försöker att inte göra nånting annat och lägg all din energi på att fotografera.
Lär dig kameran
Nästan saken att göra är att lära dig din kamera. Läs manualen och utforska varenda liten funktion innan du börjar använda den. Försök även att kolla på arbeten av andra fotografer och märk vad du föredrar.
Öva
Öva, öva, öva. Övning ger färdighet! Det är alltid bäst att fotografera när du är glad och avslappnad och det hjälper dig alltid att förbättra dig.
Analysera
Läs igenom tidningar, hemsidor, böcker och annat som handlar om fotografering, och analysera bilderna. Försök hitta bra saker och dåliga saker och hur fotografen skulle ha kunnat förbättra bilden eller hur du skulle ha gjort det. Det här kommer att hjälpa dig att analysera dina egna bilder och veta vad som gör en bra bild.