Ta bra bilder med din mobiltelefon

När någon börjar tala om att de kan ta fina och bra bilder med sin mobiltelefon, så kommer förmodligen de flesta som har kunskap om fotografering samt en systemkamera att fnysa. Ja, i jämförelse med en systemkamera av bra kvalitet så kommer naturligtvis inte en mobiltelefon eller en surfplatta att kunna mäta sig i kvalitet. Nu är det dock så att mobiltelefonen är något som i stort sett alla har. Det handlar om ett verktyg som fungerar som dator, kamera samt telefon. Kanske är det just detta som gör att människor tycker att den är så bra även för att ta bilder. När du sedan tar det normala mänskliga ögat som ser de bilder du tar, så blir faktiskt många bilder från mobiltelefoner helt godtagbara.

Varför är det så populärt att ta bilder med mobilen

När det ska svaras på varför det är så populärt att ta bilder på allt runt omkring med mobilen, så kommer detta inte att vara lätt. Vad det förmodligen handlar om är att de flesta har den till hands. Det är ju inte så att du som äger en systemkamera går med den runt halsen i väntan på att det ska bli dags att ta ett foto. Mobilen, däremot, kommer hela tiden att vara med dig i väskan eller fikan. Här handlar det då om att det blir så enkelt att ta upp den och fånga ett ögonblick på stranden eller på stan. Något som också blivit mycket populärt är att ta en så kallad selfie, vilket då betyder att du tar en bild på dig själv.

När då sedan mobilen har så många funktioner så kommer du till exempel att kunna använda denna selfie direkt och posta den på nätet. Detta kan då vara på din sociala media sajt såsom Facebook eller Twitter. I andra fall kan det vara så att du vill ha den som avatar, Detta kan då gälla när du registrerar ett spelkonto och använda Mobilautomaten bonuskod för att spela casino på nätet. I andra fall kan det bara vara så att du vill sms:a bilden till dina vänner, vilket också kommer att kunna klaras av direkt av din mobiltelefon eller surfplatta.

Kan du lita på specifikationerna i mobilens kamera

Som du säkerligen känner till så finns det något som kallas för upplösning när det gäller digitala bilder. Detta är då något som anges i pixlar. Idag har det sedan många år gått så långt att det inte alls handlar om pixlar längre, utan numera gäller det megapixlar. Detta står då för att 1 megapixel är 1000 pixlar. En bra och dyr systemkamera med 12-18 megapixlar kommer idag att kosta en hel del. Vad är det då som gör att du helt plötsligt kan köpa en mobiltelefon med specifikationerna 18 megapixlar för under 1000 kronor?

Ja, som du förstår så kommer inte detta att vara äkta pixlar, utan de har helt enkelt räknats ut på ett annat sätt, som du oftast kan läsa i den mindre texten någonstans. Här handlar det om det som kallas för interpolerade pixlar, vilket då alltid ger ett högre antal än äkta pixlar. Att stirra sig blind på antalet pixlar är heller inte det ända du ska tänka på om du väljer mellan systemkamera och mobil. När det gäller en systemkamera så har de så många andra funktioner för att säkerställa en hög kvalitet på dina bilder. Dock har mobiltelefonen alltid anslutning till nätet, vilket inte är fallet med alla systemkameror. Valet är ditt.